01 77 574 76 (pon - pet 8.00 - 17.00) 01 77 574 76 (8.00 - 17.00)

Savjeti
0
Za besplatnu dostavu ostaje 9999,- kn
Meni

VRSTE GRUDNJAKA

Aktuálně v magazínu


Kategorija

Datum: 26.10.2018

1. Bez oblikovanih košarica

Grudnjaci bez oblikovanih košarica imaju meke košarice i lako se prilagođavaju obliku grudi. Po pravilu su sašiveni od jednog sloja čipke, pamuka ili mikrovlakna. Košarice ovog grudnjaka mogu imati žicu ili biti bez žice.

a) Bez žice: Grudnjak bez žice može imati mnogo krojeva i oblika, ali uvijek je riječ o grudnjaku u čije košarice nije ušivena žica. Najviše odgovaraju mladim djevojkama, trudnicama i dojiljama, potom ženama nakon operacije grudi ili za svaki dan kod kuće. Omiljeni su i kod žena starije generacije koje vole udobnu odjeću. Mogu se nositi i kao grudnjaci za noć.

b) Sa žicom: Kroj sa žicom pruža veliku potporu grudima i u isto vrijeme održava njihov prirodni oblik. Najviše su pogodni za veće grudi prema kojima se savršeno oblikuju i odlično pristaju.

 

2. S poluoblikovanim košaricama

Donji dio košarice grudnjaka je ojačan i djelomice oblikovan, dok je gornji dio mekan, fleksibilan i bez ojačanja. Površinski dio košarice bez ojačanja uglavnom je napravljen od čipke ili tila.

Poluoblikovani kroj grudnjaka pogodan je za svaku veličinu grudi - zahvaljujući donjem ojačanju grudnjak pruža lijep oblik grudima, iako u gornjem dijelu ne dodaje na opsegu. Kraće rečeno, donji dio grudi čvrsto drži, dok se meki gornji dio prilagođava punoći i obliku grudi.

 

3. S oblikovanim košaricama

Cijele košarice su s oblikovanim košaricama (uglavnom sašivene od više slojeva mekog materijala), te su zato čvršće i njihov kroj određuje krajnji rezultat oblika grudi. Najčešći je tzv. T-kroj (košarica je sašivena od tri dijela, šav ima oblik slova T) koji garantira okrugli oblik košarice. Ili košarice mogu biti glatke, od jednog komada pjenastog materijala. Možete se sresti i s tzv. kalupiranim košaricama, odnosno čvrsto oblikovanima.

Grudnjaci s oblikovanim košaricama nemaju nikakve jastučiće koji bi grudi uvećavali. Njihov je zadatak da potpuno prekriju grudi, te da im pruže odgovarajuću podršku. Oblikovane košarice pogodne su za manje i za veće poprsje. Stvaraju vrlo lijep i čvrst izgled poprsja.

 

 

4. Push-up

Grudnjak Push-up podiže grudi i stvara bujniji dekolte. Riječ je o grudnjaku s oblikovanim košaricama s žicom (može biti i bez nje), koji u svom donjem dijelu ima jastučiće zahvaljujući kojima su grudi podignute i ostavljaju dojam bujnijeg dekoltea. Ovi jastučići mogu se izvaditi, mogu biti ušiveni ili su utisnuti direktno u košarice. Veličina jastučića može biti razna, te tako grudnjak opseg može povećati čak i za dvije veličine (dvostruki push-up). Također, razlikuju se i tipovi jastučića – od pjenastih, silikonskih, pa sve do onih od gela.

Grudnjak s push-up efektom pogodan je za malo i poprsje srednje veličine.

 

 

5. Balkonet

Balkonet (nekada ga zovu i grudnjak s polukošaricama) je grudnjak sa specijalnim krojem košarica – niže su rezane, a u gornjem dijelu ravne. Srednji dio između grudi je viši, balkonet uglavnom ima i bočne žice koje su jamstvo stabilnosti grudi i nakon skidanja naramenica. Balkonet i na unutarnjoj strani cijelom širinom opsega ima silikonsku traku - sprječava spadanje grudnjaka.

Ovaj kroj grudnjaka odozdo smjerom nagore podupire poprsje (često ima i jastučiće), ističe gornju liniju grudi, te tako stvara krasni bujni dekolte.

Savjet: Kako razlikovati balkonet od običnog grudnjaka - gornji dio košarica bi kod balkoneta trebao skoro neprimjetno prelaziti u opseg grudnjaka.

 

6. Polubalkonet

Ovaj kroj grudnjaka u sebi spaja pogodnosti uobičajenog grudnjaka s oblikovanim košaricama i balkoneta. Polubalkonet je u osnovi grudnjak s oblikovanim košaricama, uz njihov otvoreni kroj. Košarice su sašivene od dva ili tri dijela koji su prišiti samo vertikalnim šavovima (za razliku od većine grudnjaka sa oblikovanim košaricama koji imaju tzv. T-kroj). Zahvaljujući tome košarice mogu biti spuštene, te stvaraju isti efekt poput klasičnog balkoneta. Pogodan je i za svakodnevno nošenje. Pruža savršenu stabilnost i većem poprsju.

Na prvi pogled se od balkoneta razlikuje prijelazom između košarice i donjeg dijela - košarice u donji dio ne prelaze slobodno, već se izvana podižu prema naramenicama.

 

7. Plunge

Grudnjak plunge (nekada ga zovu dekolte ili decoplunge) se odlikuje time što naprijed između košarica ima maksimalno nisku sredinu. Zato je pogodan za duboke izreze.

a) Plunge za manje grudi: Često ima jastučiće, ali za razliku od push-up grudnjaka, koji grudi podiže, jastučići grudnjaka plunge grudi lagano guraju prema sebi, te tako stvaraju krasni bujni dekolte sve duboko u izrez.

b) Plunge za veće grudi: Nema push-up efekt, ali zato je učinak na poprsje poput plunge grudnjaka s jastučićima. Koristi vlastitu veličinu grudi - prsa sa strane blago pritisne i tako ispuni cijelu prednju liniju poprsja.

 

 

► Ponuda grudnjaka ►


Newsletter

Želite li dobivati vijesti? Prijavite se na newsletter i osvojite 200 kn

Uređivanje, odjava