01 77 574 76 (pon - pet 8.00 - 17.00) 01 77 574 76 (8.00 - 17.00)

Savjeti
0
Za besplatnu dostavu ostaje 9999,- kn
Meni

RUBLJE OD BAMBUSOVIH VLAKANA

Aktuálně v magazínu


Kategorija

Datum: 26.10.2018

Na trenutak zaboravite na odjeću od sintetičkih materijala ili 100 % pamuka, te na svojoj koži isprobajte rublje sa zaista jedinstvenim svojstvima. Rublje koje se temelji na bambusovim vlaknima.

Svilenkasto meko

Korišteni materijal iznenadit će vas već na prvi dodir i to kako svojom mekoćom, koja je poput svile ili kašmira, tako i svojom neobičnom rastezljivošću, koja rublju pruža mogućnost veoma dobrog prilagođavanja tijelu. Zahvaljujući obliku vlakana, odjeća je glatka, udobna i nije podložna habanju.

Regulira temperaturu

Sigurno ćete ocijeniti vrlo dobru sposobnost materijala da upije vlagu, te da dobro uravnoteži razlike u temperaturi i tako doprinese ugodnom osjećaju tijekom nošenja. Odjeća ima 3 do 4 puta veću moć upijanja u usporedbi s pamukom. Bambusova vlakna upijaju i isparavaju znoj tako da se koža ne isušuje, već se samo višak znoja uvijek pouzdano uklanja. Na koži održavaju prirodnu sredinu, rublje se na nju ne lijepi ni u najtoplijim uvjetima, ni prilikom zahtjevne sportske aktivnosti. Bambus diše, zagrijava i hladi. Zahvaljujući svojoj mikrostrukturi, prirodna bambusova vlakna na visokim temperaturama ostaju za 2-3 stupnja hladnija od pamuka i obratno - na hladnoći ugodno griju. Ova svojstva za reguliranje temperature mogu se usporediti sa sintetički proizvedenim vlaknima od kojih se pravi funkcionalno rublje za sportske potrebe. Ista mikrostruktura vlakna osigurava i visoku prozračnost materijala.Antibakterijsko

Bambus, za razliku od pamuka, raste na farmama bez uporabe bilo kakvih pesticida ili umjetnih gnojiva koja bi mogla kasnije iritirati kožu. Rijetko kada je zaražen štetnim insektima ili bolestima. Znanstvenici sa tokijskog sveučilišta u bambusu su pronašli sastojak pod imenom „bamboo kun”, koji u sebi sadrži prirodna antibakterijska i bakteriostatična svojstva, te se na taj način biljka štiti od bakterija i gljivica. Rezultati testiranja su pokazali da bambusova vlakna imaju ista svojstva poput same biljke, te da prisutnost bambusovih vlakana može uništiti čak do 70 % neželjenih bakterija.

Eliminira mirise

Rublje od bambusovih vlakana dobro će doći uglavnom radi svoje antibakterijske osobine, koja sprečava razmnožavanje bakterija i nastanak neugodnih mirisa. Navodi se da ovaj sastojak može eliminirati čak 70 % neželjenih bakterija. Ova osobina rublju pruža izuzetan komfor i čini ga dobrim izborom kako za osobe s osjetljivom kožom, tako i za osobe koje se aktivno bave sportom. Odjeća je vrlo otporna na neugodne mirise i pri dužem nošenju. I nakon 50 pranja vlakno zadržava ovu jedinstvenu osobinu.

Ekološko

U procesu proizvodnje prirodnih bambusovih vlakana ne koristi se kemija, a vlakna se dobijaju pomoću patentirane tehnologije direktno iz bambusa. Biljke su uzgajane samo na farmama, dok se vrsta od koje se pravi odjeća ne koristi u prehrani za pande. Bambus je odličan obnovljivi resurs – može porasti čak 1 m za dan što ovu vrstu trave čini najbrže rastućom biljkom na svijetu. Vlakna su 100 % razgradiva u prirodi.

Održavanje

Za optimalno održavanje se za ovo rublje preporuča pranje na maksimalno 40°C. Nije preporučljivo rublje glačati, izbjeljivati, sušiti u sušilici ili kemijski čistiti.

Isprobajte na svojoj koži rublje od BAMBUSOVIH VLAKANA!

Pregledati kolekciju


Newsletter

Želite li dobivati vijesti? Prijavite se na newsletter i osvojite 200 kn

Uređivanje, odjava