01 77 574 76 (pon - pet 8.00 - 17.00) 01 77 574 76 (8.00 - 17.00)

Savjeti
0
Za besplatnu dostavu ostaje 9999,- kn

Kako se brinuti za kupaći kostim?

Aktuálně v magazínu


Datum: 26.10.2018

Nakon brige za grudnjake, pogledat ćemo i kako se najbolje brinuti za kupaći kostim jer što ga bolje održavate, time ćete dulje održati njegove odlične karakteristike.

Prva stvar koju ćete za svoj kupaći kostim uraditi bit će mnogo prije no što se u njemu pokažete na plaži. Prije prve upotrebe, kupaći kostim je dobro potopiti u mlaku vodu (30 °C) s neutralnim sapunom, te potom ostaviti da se sam osuši (ne cijediti!). Možete koristiti i blagi prašak za pranje ili sapun za ručno pranje.

 

 

Također nakon svakog nošenja kupaći kostim operite u mlakoj vodi. Nemojte ga sušiti na direktnom suncu, radije ga objesite u hlad. Također vlažni kupaći kostim nemojte ostavljati

uvijen ili u plastičnoj vrećici – može se upariti te tako i uništiti.

Čuvajte se i mehaničkih oštećenja i habanja – nakit, kamenje, sjedenje na gruboj površini, na pješčanoj plaži ili gruboj površini tobogana - sve ovo

može oštetiti kupaći kostim.

Kupaći kostim ne voli ni morsku sol niti klor - mogu mu promijeniti boju. Uz to, utjecajem klora elastan gubi svoju rastegljivost. Dakle, dobro birajte mjesto za kupanje, te ako je to moguće, izbjegavajte bazene s previše klora.

Drugi neprijatelji kupaćeg kostima su tjelesni znoj i krema za sunčanje. Umjesto kreme radije koristite mlijeka za sunčanje, a kupaći kostim obucite tek nakon što mlijeko upije.

Nažalost, ovime se lista opasnosti za vaš kupaći kostim ne završava. Termalne toplice, u kojima je temperatura vode viša od dozvoljenih 30 °C, kao i blatne kupke, također imaju negativne učinke na boju i strukturu materijala.

Nakon sezone, prije nego li kupaći kostim spremite u ormar, poklonite mu još malo pažnje. Operite ga u perilici - prilikom pranja ga stavite u specijalnu vrećicu i perite u programu za osjetljivo rublje. Izbjegavajte centrifugu, i ni u kom slučaju ne sušite kupaći kostim na grejnim tijelima ili u sušilicama za rublje.


Newsletter

Želite li dobivati vijesti? Prijavite se na newsletter i osvojite 200 kn

Uređivanje, odjava