01 77 574 76 (pon - pet 8.00 - 17.00) 01 77 574 76 (8.00 - 17.00)

Savjeti
0
Za besplatnu dostavu ostaje 9999,- kn

VRSTE KUPAĆIH KOSTIMA

Aktuálně v magazínu


Datum: 26.10.2018

Bikini, tankini, monokini ... I vi se ponekad osjećate izgubljeno? Upravo zato smo vam priredili osnovnu podjelu kupaćih kostima prema kroju i vrsti. Bolje ćete se orijentirati, a možda ćete i pronaći pravi kroj za sebe.

Kroj 1. - Dvodijelni kupaći kostim / Bikini

Možda će vas iznenaditi činjenica da se svi dvodijelni kupaći kostimi smatraju bikinijem. Revolucija na plaži iz 1957. godine podjeli klasičnog jednodijelnog kupaćeg kostima dala je ime bikini. Tek kasnije, kao i pojavom novih vrsta kupaćih kostima, pojmom „bikini” označavaju se trokutasti kupaći kostimi. 

a) Klasični dvodijelni kupaći kostim

Klasičnim dvodijelnim kupaćim kostimom se smatra kostim koji krojem košarica kopira oblik uobičajenih grudnjaka i naravno mjeru oblikovanja košarica. Mogu se kombinirati sa skoro svim krojevima donjeg dijela kupaćeg kostima, te ćete ih tako najčešće vidjeti na plažama i kupalištima.
 

b) Bikini Brigitte Bardot

On je više podkategorija klasičnog dvodijelnog kupaćeg kostima. Zanimljivo je spomenuti njegov kroj košarica koji oblikuje i ističe gornju liniju grudi , te tako maksimalno povećava vaš dekolte. Izrađuju se automatski s naramenicama koje se mogu skinuti, tako da ćete pri intenzivnom sunčanju biti preplanuli i na mjestima ispod naramenica. Ovaj kroj kupaćeg kostima, poput kroja grudnjaka, proslavila je Brigitte Bardot koja je vodila računa da koža bude svuda savršeno preplanula, bez bilo kakvih razlika u nijansi.
 
 

c) Trokutasti / String bikini

Tipični su po trokutastom kroju košarica i donjem dijelu, kao i vezivanjem. U veliki broj varijanta ubraja se i sa zakopčavanjem metalnom kukicom, ili varijanta s donjim dijelom u vidu klasičnih gaćica. Ovisi samo o vašem stilu i potrebama. Ipak, jedna stvar se ne mijenja kod string bikinija - gornji dio se uvijek veže iza vrata. Ovaj kupaći kostim odličan je za sve veličine grudi i djeluje iznimno mladenački!
 

d) Tankini

Na prvi pogled se čini da je to jednodijelni kupaći kostim. Ipak, radi se o rafiniranom dvodijelnom kupaćem kostimu, s prednostima bikinija i jednodijelnog kupaćeg kostima! Poput klasičnog jednodijelnog kostima skriva trbuščić, a poput bikinija veoma je praktičan za sunčanje - jednostavno gornji dio spustite skroz do grudi. Tankini je idealan za sportove na plaži, kupanje i ljenčarenje na ležaljci.
 
 

e) Mikrokini

Ako za njega niste nikada čuli, dozvolite da vam predstavimo najekstravagantniji kroj bikinija. I budimo iskreni, onaj najviše seksi. Kako sam naziv kaže, radi se o mikroverziji klasičnog (najčešće neoblikovanog trokutastog) bikinija. Prekriva samo ono najnužnije - bradavice i intimne dijelove.

 

► NAŠA PONUDA KUPAĆIH KOSTIMA ◄                                                           

 

 

Kroj 2. Jednodijelni kupaći kostim

Jednodijelni kupaći kostim predstavlja klasiku za plažu koja nikada neće dosaditi - sa nama je već 200 godina! Odličan je za sramežljive dame i sportašice. Možemo ga podijeliti na dvije vrste.

a) Klasični

Oblikovane košarice, neoblikovane košarice, s naramenicama, vezivanje iza vrata, klasični donji dio, brazilke ili tange ... Sve navedeno ima jednu zajedničku stvar, a to je da je prednji dio kod jednodijelnog kupaćeg kostima uvijek cjelovit i prekriva trbuh i bokove.
 
 
b) Monokini
Ranije je monokini imao samo visoki donji dio, te su ga smatrali za bikini. Danas je monokini jednodijelni kupaći kostim koji ima razne proreze materijala te tako djeluje veoma seksi. Međutim, osnova za sve monokine je ista: donji dio je preko trbuha povezan s gornjim dijelom. Vole ga tinejdžerke i elegantne dame - kreativno skriva rizični dio trbuha i u isto vrijeme zavodi.
 
 
 
 

                                                            ► NAŠA PONUDA KUPAĆIH KOSTIMA ◄

 


Newsletter

Želite li dobivati vijesti? Prijavite se na newsletter i osvojite 200 kn

Uređivanje, odjava