01 77 574 76 (pon - pet 8.00 - 17.00) 01 77 574 76 (8.00 - 17.00)

Savjeti
0
Za besplatnu dostavu ostaje 9999,- kn
Meni

ŠTO MORATE IMATI U SVOM ORMARU?

Aktuálně v magazínu


Kategorija

Datum: 26.10.2018

Sigurni smo da ste se našli u situaciji kada ste razmišljali koje donje rublje obući ispod različite odjeće kako bi bilo što manje upadljivo i kako ne bi kvarilo dojam savršenog outfita. Kako biste na jednom mjestu imali sve informacije na ovu temu, pripremili smo vam par savjeta i ideja na temu izbora rublja, uz želju da rezultat bude što bolji.

Odgovarajući grudnjak ispod pripijene majice

Ako nosite bluze slobodnijeg kroja, o donjem rublju ne morate puno razmišljati. Međutim, izaberete li majicu od materijala koji je pripijen, situacija se mijenja. Svaki šav, porub i čipka ocrtavat će se na majici, te će tako svi moći „pročitati“ kakvo rublje upravo nosite. Želite li ovakvu situaciju izbjeći, najbolje je odabrati gladak grudnjak ili onaj bez šavova. To je vrsta grudnjaka čije košarice su potpuno glatke, bez šavova i čipke, te se tako pod pripijenim rubljem ne vidi.

Donje rublje ispod uske haljine ili suknje

Možda se pitate kakve gaćice obući ispod uske haljine, suknje ili hlača. Poput grudnjaka, i za gaćice važi da se šavovi donjeg rublja ne bi trebali ocrtavati na odjeći. Najprikladnije je odabrati rublje koje će ovaj problem riješiti. Vrlo popularne ispod tijesne odjeće jesu gaćice tipa tanga, koje zadnji dio, gdje je materijal obično najviše tijesan, uopće ne pokrivaju, te se tu šavovi ne ocrtavaju. Međutim, nekim ženama ovaj kroj gaćica ne odgovara i nije im udoban. Naravno i u takvom slučaju postoji rješenje – to su tanke gaćice čiji krajevi nisu porubljeni koncem, već su rezani laserom – obrub je tako veoma tanak i ne ocrtava se ispod odjeće. Ove gaćice izrađuju se u mnogo različitih krojeva, tako da ćete zasigurno pronaći svoje omiljene.

Koji grudnjak pod bijelu košulju ili bluzu?

Logički, vjerojatno ćete odgovoriti bijeli grudnjak – neće biti u kontrastu s bijelim materijalom majice ili bluze, te bi stoga po logici stvari morao biti neprimjetan. Međutim, to baš i nije točno. Možda će vas iznenaditi, ali ispod bijele majice je najbolje odabrati grudnjak u boji kože. On će se stopiti s bojom vaše kože, a ispod bijelog gornjeg dijela se tako neće vidjeti prijelaz i kontrast kože i bijeloga rublja. Većina bijele odjeće, koliko god da je deblja, djelomično je prozirna, a prijelaz između kože i rublja je pod njim vidljiv.

Naravno, isto važi i za bijele suknje i hlače, gdje će se najbolje uklopiti gaćice u boji kože. Ako odjeća nije čvrsto pripijena, u osnovi je svejedno kakav kroj gaćica ćete odabrati, rublje se neće vidjeti.

Grudnjak ispod majice bez naramenica / s užim naramenicama

Majice ili haljine bez naramenica nisu popularne samo ljeti. Ipak, malo koja od nas se ove komade usudi obući bez grudnjaka – bilo od straha da će se ocrtavati bradavice, ili zato što nije zadovoljna oblikom svojih grudi. Ili jednostavno zbog udobnosti. Za svaku ovu situaciju postoji rješenje.

Ako ste zadovoljni oblikom svojih grudi, ali majice bez naramenica zaobilazite u širokom luku zbog straha od prozirnosti ili zbog bradavica koje se ocrtavaju, problem će riješiti naljepnice za bradavice. Dovoljno ih je samo zalijepiti na grudi i krećemo. Zahvaljujući boji stapaju se s bojom kože, te nisu toliko vidljive ni ispod prozirne odjeće.

Ako majice bez naramenica ne nosite zato što bez grudnjaka jednostavno ne možete, za vas je idealno rješenje grudnjak s naramenicama koje se mogu skinuti. Ovi grudnjaci specijalno su napravljeni da drže grudi i uz skinute naramenice. Majice bez naramenica tako više neće biti problem. Ako i pored svega niste za grudnjak bez naramenica, možete umjesto skinutih naramenica staviti prozirne gel naramenice. One će vam pružiti sigurnost i potporu, a ipak neće omesti izgled, npr. kod topova s tanjim naramenicama.

Uske haljine

Najčešći problem kada su haljine u pitanju žene rješavaju u svezi s pripijenim materijalima koji ističu svaki nedostatak figure. Ako nemate figuru manekenke, ovakve haljine nemilosrdno pokazuju svaki sitni pregib. Rješenje za ovaj problem je rublje za oblikovanje tijela. Proizvedeno je od čvrstog elastičnog materijala koji tijelo stisne i blago zategne. Silueta je potom glatka, ženstvene obline naglašene. Rublje za oblikovanje se proizvodi u mnogo krojeva – kao gaćice s višim strukom, koje stegnu samo područje trbuha, ali i s nogavicama koje oblikuju butine, bokove, zadnjicu i trbuh.

Ako ste sretnica koja nabore ne mora rješavati, ili imate ‚pametnu‘ haljinu koja nedostatke maskira sama, dovoljno je samo paziti na odgovarajući izbor donjeg rublja. Kod pripijenih haljina važe ista pravila kao i za bilo koju drugu usku odjeću – da li obući tange, ili laserski rezane gaćice.

Haljina s izrezom na leđima

Čak ni u haljini s izrezom na leđima ne morate se odricati grudnjaka. Ako dekolte nije previše dubok, sve se može riješiti trakom za spušteno zakopčavanje. Omota se oko tijela, te time povuče zakopčavanje grudnjaka niže, uz zadržavanje potporne funkcije istog. U slučajevima kada je dekolte zaista dubok i spušteno zakopčavanje nije dovoljno, spremno i strpljivo čeka grudnjak specijalno kreiran za gola leđa. Zakopčava se naprijed, dok stražnji dio grudnjaka može činiti samo prozirna silikonska traka. Druga mogućnost je samostojeći silikonski grudnjak. On je s unutarnje strane prekriven ljepljivim slojem pomoću kojeg se rublje drži na tijelu.


Newsletter

Želite li dobivati vijesti? Prijavite se na newsletter i osvojite 200 kn

Uređivanje, odjava