01 77 574 76 (pon - pet 8.00 - 17.00) 01 77 574 76 (8.00 - 17.00)

Savjeti
0
Za besplatnu dostavu ostaje 9999,- kn
Meni

KAKO TREBA IZGLEDATI ODGOVARAJUĆI GRUDNJAK?

Aktuálně v magazínu


Kategorija

Datum: 26.10.2018

Kako da za grudnjak koji već imamo utvrdimo da li stoji tako kako treba? Sastavili smo za vas nekoliko jednostavnih savjeta za podešavanje grudnjaka, kako lako prepoznati odgovarajući grudnjak. A što je to podešavanje grudnjaka? Jednostavno rečeno, radi se o nauci koja se bavi prikladnom i odgovarajućom veličinom grudnjaka.

Opseg

Iako se to na prvi pogled ne čini, dobro odabrani opseg grudnjaka igra veoma važnu ulogu. Upravo opseg treba nositi veći dio težine grudi (cijelih 80 %), a ne naramenice kako to često ljudi misle. Ako je opseg veliki, ovu funkciju ne može ispunjavati na pravi način, a težina grudi se oslanja na naramenice – što može uzrokovati bolove u vratnom dijelu, tragove od naramenicama i na kraju - grudi u takvom grudnjaku nemaju odgovarajući oblik.

Kako treba izgledati točna veličina opsega? Dobro odabrani opseg treba uz tijelo biti pripijen, međutim u isto vrijeme treba biti dovoljno slobodan kako biste mogli slobodno disati. Zadnji dio ne bi se trebao moći povući od tijela na udaljenost više od tri prsta. Pod pravim kutom u odnosu na ruke i zakopčavanje zadnji dio opsega grudnjaka mora biti na istoj visini kao dio prednji. Ni u kojem slučaju se zadnji dio ne smije dizati nagore! Ovo je jasan signal da je opseg prevelik. U prednjem dijelu grudnjaka ispod žice ne smije biti mjesta većeg od prostora za jedan prst. Kada podignete ruke, dobro odabrani grudnjak ostaje i dalje na svom mjestu. U prednjem dijelu ne smije se dizati preko grudi!

 

 

Probate li novi grudnjak, potrebno je birati odgovarajući opseg dok je grudnjak zakopčan na prvu kukicu (najlabavija varijanta). Nužno je računati na to da će opseg vremenom olabaviti i rastegnuti se. Točno poput novih cipela. Kupite li grudnjak koji vam odgovara kada je zakopčan na posljednju kukicu, nakon istezanja materijala nećete imati prostora za zakopčavanje, a opseg će biti prevelik.

 

 

 

 

Naramenice

I po naramenicama možemo lako otkriti krivo odabrani grudnjak. Kako smo već rekli, veći dio težine grudi treba biti na opsegu grudnjaka, ne na naramenicama. Naramenice bi trebalo nositi samo 20 % težine poprsja. Ne smiju se urezivati, niti padati. Kod većine grudnjaka dužina naramenica je srećom podesiva, dovoljno ih je po potrebi samo skratiti ili produljiti.

Signal da sa grudnjakom nešto nije u redu mogu biti i bolovi u vratnom dijelu i ramenima. Uzrokuje ih često neprikladno odabrani (veliki) opseg grudnjaka. Težina opet stoji na naramenicama, što na kraju može uzrokovati i velike bolove u ramenima (prije svega ima li žena veće poprsje).

 

Košarice

Naravno, i po košaricama možete na prvi pogled vidjeti da li grudnjak stoji tako kako treba. Na što obratiti pažnju kod košarica? Jedan od signala mogu biti tzv. kipuće grudi, kada premala košarica ne može obuhvatiti cijelu dojku, pa ona „kipi” i stvara neugledne izbočine. Ovo se ne bi smjelo dešavati.

Međutim, može se javiti i obrnuti problem. Ako je košarica prevelika, njeni krajevi bit će od grudi odvojeni - pri kretanju će se grudnjak kriviti i različito pregibati. Prilikom pravilno odabrane veličine, košarica bi trebala kopirati dojku i prirodno se nadovezivati na liniju grudi - ne smije se nikada urezivati, niti odvajati.

 

Potom je potrebno također misliti na to da se veličine košarica smanjuju/povećavaju proporcionalno veličini opsega. Košarica B je tako za opseg 70 manja nego kod opsega 80. Na primjer, grudnjak 65/D ima približno iste košarice kao 70/C ili 75/B. Kada npr. probate grudnjak veličine 75/B - košarica vam je taman, ali opseg je veći, potrebno je uzeti manju veličinu opsega i u isto vrijeme odabrati veći broj košarica. Ispravno biste tako trebali odabrati 70/C.

Ne samo veličina, već i oblik košarica igra ulogu. I kod dobro odabrane veličine može se desiti da košarica ne stoji dobro. Potom je potrebno potražiti drugačiji kroj grudnjaka. Ponuda je široka i sigurno ćete pronaći odgovarajući kroj koji će vam biti kao saliven.

 

Žica

Uloga žice je da podupire poprsje. Kako bi ovu funkciju obavljala kako treba, žica mora dojku čvrsto obuhvatiti. Ispravnu veličinu košarice poznat ćete i po žici - kraj žice treba ići ka sredini pazuha.

Potrebno je paziti na to da opseg u prednjem dijelu grudnjaka (mjesto gdje se žice spajaju) bude pripijen uz tijelo. Ovaj dio grudnjaka ne bi se trebao odvajati, ali ne bi trebao ni previše pritiskati.

Upravo ste saznali da vaš grudnjak nije dobre veličine? Iskoristite našu jedinstvenu aplikaciju za podešavanje grudnjaka Size&Style AsistentOna vam neće izračunati samo točnu veličinu grudnjaka, već će vas posavjetovati u vezi s odgovarajućim krojevima! Ukupno 94 % žena nosi odgovarajući grudnjak upravo zahvaljujući njoj!

 

 

 

U našoj širokoj ponudi pronaći ćete odgovarajuće grudnjake svih krojeva i veličina. Osobno ćemo ih sve za vas testirati!


Newsletter

Želite li dobivati vijesti? Prijavite se na newsletter i osvojite 200 kn

Uređivanje, odjava